+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Bungala House

Bungala Beach House is a bespoke coastal residence positioned on a majestic dual waterfront peninsula in Airlie Beach, with direct access to a public beach to the North and private boat berth to the South.
  • Client
  • Completion
  • Project type
    Beach House, Residence
  • Designer

Poised on a raised landscaped podium, the building’s ‘consolidated mass’ is punctured with a series of orchestrated openings to capture prevailing winds, filter sunlight and optimise outlooks to the adjacent marina and Whitsunday Islands. Encapsulating principles of the traditional ‘Queenslander’, generous verandah eaves, fixed sunshades and grand (automated) blinds provide refuge from the summer sun and wet-season downpours.

The house operates as a ‘large pavilion’, where interior spaces can be opened/closed via full-height internal/external doors to seamlessly connect one space to another. A minimal material palette with natural timbers, native tropical planting, and locally sourced stone bleed the site into its surrounds. The composition provides an inviting, relaxed and timeless setting that will cater for current and future generations.